2014. július 30., szerda

A Sibratsgfälli sajtüzem / Sennerei Sibratsgfäll

A Bergkäse
Ausztria nyugati részén, főként Tirolban és Vorarlbergben találkozhatunk olyan kisméretű üzemekkel, ahol a tejet helyben feldolgozzák. Ezeket nevezik németül Sennereinek. A tejfeldolgozó üzemek sokszor méretükből adódóan családi vállalkozások, a tevékenység pedig iskolai keretek között sajátítható el. Az üzemekbe a teheneket tartó parasztok szállítják a tejet, amelyből később többféle sajt, túró, vaj és joghurt készül. 

A Bregenzerwaldban található Sibratsgfälli Sennereiben kizárólag sajtokat állítanak elő. A folyamat során két fő termék készül, amelyek állagukban és méretükben is különböznek. A hegyi sajtok íze egészen egyedülálló, így ha erre járunk mindenképpen érdemes betérni be egy sajtboltba vagy Sennereibe megkóstolni a Bergkäset! 
Kicsi az üzem, de professzionális

A sajtraktár

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...