2014. augusztus 8., péntek

Lienz in Osttirol

Burg Bruck
A középkori Lienz Kelet-Tirolban fekszik az Isel és Dráva folyók összefolyásánál. 12 ezer fős lakosságával a tartomány központja is egyben. 

Kellemes kisváros sok bolttal, étteremmel és fagyizóval, illetve ezeknek megfelelően télen-nyáron meg nem szűnő élettel. A belvárosban szépen renovált, muskátlis ablakú házak, tágas terek és nyáron kiülős teraszok is várják a látogatókat. A hegyek ölelésében megbúvó település kiváló kiindulópont a hegyi túrákhoz is, például a közeli és látványos Zedlacher Almhoz.

A város Fő tere a Liebburggal
A belváros legismertebb látnivalója a Liebburg, azaz a Lienz-i Városháza (Lienzer Rathaus), amit nehéz eltéveszteni, hiszen a Fő téren (Hauptplatz) található. Szintén az Óváros díszei a Fanciskánus templom (Franziskanerkirche) és kápolna. A többi templomot a belvároson kívül találjuk, mint például a  város legöregebbikét, a Stadtpfarrkirche St. Andrä-t. A település melletti dombon emelkedik a látványos Bruck Kastély (Schloss Bruck), amely a XIII. századból származik. Az épületben jelenleg múzeum üzemel, amelynek legjelentősebb része az Albin Egger-Lienz osztrák festőművész képeit bemutató részleg.  

Az óváros teraszai
Nyári zsongás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...