2014. július 23., szerda

A Hellbrunni Kastély és Vízi Játékok / Schloss Hellbrunn und Wasserspiele

A kastélypark
Trükkös asztal
A Hellbrunni Kastély Salzburgtól délre található. A gyönyörű park közepén álló, barokk stílusú épület a Vízi Játékok miatt lett igazán híres. A főépület melletti medencék körül sétálva több vízcsóvát lövellő szoborral találkozunk a mesterséges barlangok és kreatív szökőkutak mellett. A kert egyik remeke a Római színház, ahonnan csodás látkép nyílik a főépületre, és a tavakra. A fekete-fehér kavicsokkal kirakott, félkör alapú építmény közepén találjuk a trükkös vízcsóvákkal felszerelt kő étkezőasztalt és székeket. 

A főépület háta mögött újabb emeletes medencék láthatók, amelyeket egy barlang, és a fölötte álló szobrok uralnak. A kastélyban különleges díszítésű belső tereket találunk, a kagylók és a tükrök is többször megjelennek. Az út során több barlangot tekinthetünk meg, amelyekben mesterséges cseppkövek lógnak a plafonról. A görög isteneken kívül több állat is testet ölt, a kastély hátsó bejáratánál pedig agancsokat is használtak a díszítéshez. 

Az épület ezen részei vezetett túrán, belépő ellenében látogathatók. A túra végén néhány mechanikus, mozgó szerkezetet is megtekinthetünk - egy hatalmas épületben különböző mesterségeket űző figurák és kisebb barlangokban kiállított mozgó jelenetek övezik az utat. A méretes parkban több melléképületet és egy hatalmas medencék által közrefogott díszkerteket láthatunk. A központi tér bejáratát két unikornisszobor jelzi, a vízben pedig különböző halfajok is élnek.

A Római Színház
A főépület mögötti medencék
Kagylókkal díszített belső tér
Unikornisszobrok a parkban

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...