|
A Bergkäse |
Ausztria nyugati részén, főként Tirolban és Vorarlbergben találkozhatunk olyan kisméretű üzemekkel, ahol a tejet helyben feldolgozzák. Ezeket nevezik németül Sennereinek. A tejfeldolgozó üzemek sokszor méretükből adódóan családi vállalkozások, a tevékenység pedig iskolai keretek között sajátítható el. Az üzemekbe a teheneket tartó parasztok szállítják a tejet, amelyből később többféle sajt, túró, vaj és joghurt készül.
A Bregenzerwaldban található Sibratsgfälli Sennereiben kizárólag sajtokat állítanak elő. A folyamat során két fő termék készül, amelyek állagukban és méretükben is különböznek. A hegyi sajtok íze egészen egyedülálló, így ha erre járunk mindenképpen érdemes betérni be egy sajtboltba vagy Sennereibe megkóstolni a Bergkäset!
|
Kicsi az üzem, de professzionális |
|
A sajtraktár
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése